A több mint 10 éve működő bixip.com eladó. Csak a domain név, vagy a weboldal tartalommal is komplett eladó! A .com nevek átírása, mint a bixip.com is nagyon egyszerű folyamat. Domain for sale!
Érdeklődni a bixipportal@gmail.com emailcímen lehet.

Mit is jelent az, hogy egy domain eladó? Hiszen bárki vásárolhat magának domaint pár ezer forintért. Több okból is érdemes már meglévő domaint vásárolni és talán az egyik legfontosabb ok ha kiszemeltünk egy domain nevet és az már foglalt, nagyon sok .hu domain csak be van regisztrálva, de sohasem volt használva, ha tetszik egy domain ami vállalkozásunkhoz, weboldalunkhoz a legmegfelelőbb lenne először próbáljuk ki, hogy beírjuk a böngészőnkbe, hogy van-e rajta valamilyen weblap, ha szerencsénk van akkor máris láthatunk egy eladó a domain kiírást, ha nincs rajta semmi akkor ezután próbáljuk meg leellenőrizni, hogy foglalt-e, ezt itt tehetjük meg: Domain ellenőrzés ha foglalt akkor sajnos nincs szerencsék, de ha mindenképp szeretnénk ezt a nevet akkor ne adjuk fel, keressük meg a tulajdonost és lehet, hogy megtudunk egyezni vele és el is akarja adni, csak nem csinált erre weboldalt.

Mennyit érhet egy eladó domain?

Nagyon sokat számít egy eladó domain-nál, hogy értelmes szó legyen, de a két betűs domain nevek is nagyon sokat érnek, főleg ha az egy közismert rövidítés, például a BP.HU domain ha eladó lenne akár több millió forintot is kérhetnének érte, vagy az FB.HU is egy olyan domain ami sokat ér, több százezer forintot lehet elkérni egy olyan domainért amely értelmes Magyar szó, mint például, lakberendezo.hu, lakatos.hu, ablak.hu, auto.hu stb. ha egy ilyen domain név van a birtokunkba bátran indulhatunk 300.000Ft-ról az eladási árral, és az ár szintén olyan mint a jó bor, vagyis lefele sosem fog esni, hiszen .hu domain névből egyre csak kevesebb lesz.

Miért érdemes használt domaint vásárolni?

A válasz nagyon egyszerű: keresőoptimalizálás! A Google a régi domain nevekre úgy tekint mint egy jó borra, minél korosabb annál nagyobb a bizalom indexe vele kapcsolatosan. Ha egy domain nevet évekig használtak már és volt is rajta tartalom sokkal többet ér mint egy újonnan regisztrált domain, hiszen valószínűleg már mutatnak rá külső hivatkozások, és a Google már évekkel ezelőtt indexelte.

Hogyan kerülhet valakihez egy ilyen használt domain?

Megvehetjük a tulajdonostól aki már nem szeretne továbbiakban foglalkozni a domain-al és weboldallal, vagy csak pénzhez szeretne jutni.
Naponta több száz domain szabadul fel, amit nem fizetnek be egyszerűen azért mert nincs rá szükség, de olyan is előfordul, hogy csak elfelejtődött. Persze ezek között sok olyan domain név van aminek nincs semmi jelentése, és sohasem volt rajta weboldal, így ezek nem érnek semmivel sem többet mint egy újonnan regisztrált domain.

Mi kell egy magyar domain név megvásárlásához?

Elsőre lehet bonyolultnak fog tűnni, de ha már többet csináltunk nem lesz az. Először is ki kell választanunk a szolgáltatót ahová regisztrálni fogjuk, egyes szolgáltatók sajátos feltételeket szabnak, de a legtöbb szolgáltatónak nem kell más mint a régi tulajdonostól egy domain név lemondó nyilatkozat és tőlünk egy domain regisztrációs lap, mind a kettőt általában alá kell írja két tanu is, szoktak még a domain névről adásvételi szerződést is írni és egyesek szeretik lefénymásolni az okmányokat is, de szerintem ez már túlzás főleg pár százezer forintos domain nevek esetében, hiszen ha egy több milliós autót veszünk ott sem szokták lefénymásolni a személyi igazolványunkat, ezért elegendő szokott lenni egy nyilatkozat a személyes adatok hitelességéről. Ha viszont cégtől vásároljuk meg a domaint akkor már sokkal bonyolultabb, ebben az esetben cégkivonat, aláírási címpéldány és számla is szükséges.

A legjobb POTENCIANÖVELŐK! - A legérdekesebb INTIM BLOG ez!